"Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben
És csak az emlékeidet vidd magaddal."

kastely

Hazánk egyik legszebb, természeti értékekben gazdag térsége a Zempléni-hegység, mely a Zempléni Tájvédelmi Körzethez tartozik.
A festői szépségű táj kellemes környezetet biztosít és remek lehetőséget ad egy kis természetjárásra, melynek során az idelátogató tanulók bepillantást nyernek a térséghez tartozó erdők, mezők csodálatos világába. A többségében erdővel borított területen a hegyvidéki táj minden szépségét megtaláljuk, természetes élőhelyeket, különleges növény- és állatvilágot, valamint különböző kőzeteket, ásványokat.
Különösen a városi gyerekek számára lehet izgalmas a falusi, természet közeli életmód személyes megtapasztalása, mely új értékek felfedezéséhez vezethet.
A hegyek és völgyek által nyújtott programlehetőségek mellett kellemes időtöltést kínál a környező városokban (Sárospatak, Sátoraljaújhely) való barangolás, melyek hazánk történelmének gazdag látnivalóit kínálják.

Az iskola célja:

- hogy természetes környezetben, folyamatosan új benyomásokat, ismereteket szerezzenek a gyerekek;
- hogy megtörje az iskolai hétköznapok egyhangúságát és egyszerre szolgáljanak élményekkel és ismeretekkel: természet iránti tisztelet, természetvédelem.

Programlehetőségek:

1. természetismereti séta - megismerhetik az adott természetvédelmi területet, az arra jellemző növény- és állatfajokat
2. az erdők életvilága - megismerhetik a területre jellemző fákat, cserjéket, megvizsgálhatják az erdő szintjeit, megtudhatják a fafajok felhasználásának módját
3. gyógynövényismeret - ismerkedés a terep legfontosabb gyógynövényeivel és azok felhasználásával (a nap végén gyógyteakészítés közösen)
4. madármegfigyelés
5. vadismeret - az állatfajok megismerése, nyomaik vizsgálata, az állatok természetes körülmények közötti megfigyelése (hajnali és esti vadles, szarvasbőgés hallgatása)
6. Vadászati Trófeagyűjtemény megtekintése a faluban
7. az iskola területén a szabadidő eltöltéséhez tűzrakóhely, játszótér, focipálya, kosárlabda, ping-pong felszerelés áll rendelkezésre

Szolgáltatás:

Az erdei iskola magában foglalja a tanulás, szállás, tisztálkodás, étkeztetés lehetőségét.
A szálláshely fekvőhelyekkel, hideg-meleg vizes zuhanyzókkal, mosdókkal, WC-vel és étkezővel ellátott.

Cím: Makkoshotykai Általános Iskola 3959 Makkoshotyka Rákóczi u. 48.
Elérhetőség: 06-47/307-016
Fax: 06-47/307-013
Nyitva tartás: Július és augusztus hónapokban.

Névnap

2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
A Nap kel 04:55-kor,
nyugszik 20:41-kor.

Holnap
Angéla, Petronella
napja lesz.