A szociális földprogram általános célja a mezőgazdasági termelésre alkalmas környezetben élő, azonban mezőgazdasági termelésre alkalmas feltételekkel nem, vagy azzal nem elégséges mértékben rendelkező és azt hatékonyan kihasználni nem tudó, szociálisan hátrányos helyzetű emberek megélhetését segíteni, életminőségét javítani, önálló egzisztenciateremtési esélyeit növelni.
Ennek elősegítése érdekében nyújtotta be Makkoshotyka Önkormányzata a pályázatát az elmúlt évben, amelyet a bíráló bizottság pozitívan ítélt meg.

A kezdeti lépésekről, célkitűzésekről a Felsőfokon.hu szakmai blogmagazinon keresztül 2011. november 16-i lapszámunkban tájékoztattuk Tisztelt Olvasóinkat, és egyúttal ígéretet tettünk arra is, hogy figyelemmel kísérjük a program további menetét.
Június 7-én ismét Makkoshotykán jártunk és örömmel állapítottuk meg, hogy az elhagyott, romos tanya újra életre kelt. 12 ember dolgozik lelkesen azon, hogy a tervbe vett célkitűzések maradéktalanul teljesüljenek.

A település polgármestere –Kántor Ferenc- bízik abban, hogy a programban résztvevő emberek és a település lakosai ezen a példán felbuzdulva tenni fognak azért, hogy életkörülményeiken minél nagyobb számban változtassanak és elinduljanak az önálló egzisztenciateremtés útján.

A cikk megjelent: Dr. Kiss István, Agrotéka Szakmai terület - vidékfejlesztés - Agrár Szakág magazin.

Névnap

2024. február 21. szerda
Eleonóra, Norina
A Nap kel 06:45-kor,
nyugszik 17:23-kor.

Holnap
Gerzson, Zétény
napja lesz.